Radnóti Színház

Radnóti Színház

A Radnóti Színház 1985-ben alakult, a korábbi Irodalmi Színpad helyén, amikor Bálint András került az igazgatói posztra. Az így kialakult kétszázharminc férőhelyes polgári-művészszínház az évek során egyre komolyabb szakmai elismertséget szerzett magának, s mára az ország egyik legerősebb prózai társulataként tartják számon. A magyar színjátszásnak számos jelentős színésze és rendezője megfordul itt, és a legkülönfélébb stílusú, kortárs és klasszikus, külföldi és magyar darabok kerültek bemutatásra. A Radnóti ma már brand, amely garantálja a magas szakmai színvonalat.

A színház történetében 2016-ban új fejezet nyílt: Bálint András három évtizednyi igazgatás után átadta a stafétát, és igazgatóként Kováts Adél kezdte meg a munkát, aki 1992-től a társulat oszlopos tagja és vezető színésznője.

Kováts Adél célja, hogy új lendületet adjon a Radnótinak, amely a jövőben találkozási pont kíván lenni. A rendezők között egyre több fiatal jelenik meg, és teret kapnak a női alkotók is. A témák kiválasztása során elsődleges szempont lesz a társadalmi felelősségvállalás fontossága. Az előadások mellett rendszeressé válnak a pódiumbeszélgetések, amelyek alkalmat kínálnak arra, hogy a magyar értelmiség legkülönfélébb tagjai jelenjenek meg a színházban, és megosszák egymással a véleményüket és tapasztalataikat. A Radnóti új irányt vesz, miközben felelősséggel viszonyul az immáron több mint harmincéves hagyományához.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Telefonszám: 321-0600/112., 343-6792 Nyitvatartás: 

Szünet nélküli darabok esetén az előadás végéig (kb. 20:30) Többrészes előadások esetén az első szünet végéig lehet a pénztárban jegyet váltani (kb. 21:00).

Előadásnapokon: Kedd és vasárnap között 15:00-tól az első szünet végéig, illetve szünet nélküli előadásokon az előadás végéig tart nyitva a pénztár. Hétfőnként 18.00-19.00 várjuk a jegyvásárlókat.

Előadásmentes napokon: 15:00-19:00 között tart nyitva a pénztár. Ünnepnapokon zárva tart a pénztár.

Mozgáskorlátozottak számára a helyszín megközelítése kerekesszékkel: akadálymentes bejárat, földszinti ruhatár, nézőtérre akadálymentes bejutás, lépcső nélkül. Parkolás: Szíves figyelmükbe ajánljuk az alábbi parkolási lehetőséget, az Akácfa utca 60. szám alatt.A színház látogatóinak a parkolóházban 1 óra ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak, melyet az előadások alatt tudnak igénybe venni! Az előadások átlag időtartalma:

Bárány Boldizsár

10.30 órakor kezdődő előadásnál vége kb. 12.20 (egy szünettel)

15.00 órakor kezdődő előadásnál vége kb. 16.50 (egy szünettel)

 

Az este 7 órakor kezdődő előadásoknál:

Anatol és a nők vége kb. 21.00 (szünet nélkül)

Bolha a fülbe vége kb. 22.30 (két szünettel)

A Főfőnök vége kb. 21.45 (egy szünettel)

Jelenetek egy házasságból vége kb. 21.30 (egy szünettel)

Karamazov testvérek vége kb 22.10 (egy szünettel)

Oresztész vége kb. 21.00 (szünet nélkül) 

Platonov - Apátlanul vége kb. 22.40 (egy szünettel)

Úr és kutya vége kb 20.25 (szünet nélkül)

Vágyvillamos vége kb. 22.00 (egy szünettel)

Tovább 1065 Budapest, Nagymező utca 11.

Radnóti Színház

Radnóti Színház

Anders Thomas Jensen: Ádám almái. A színpadi változatot Kovács Krisztina készítette, a Radnóti Színház számára átdolgozta Szikszai Rémusz.

Radnóti Színház

William Shakespeare: Téli rege rendező: Valló Péter

Radnóti Színház

Karamazov testvérek Morcsányi Géza színpadi változata Bemutató: 2014. december 21. vasárnap 19.00

Radnóti Színház

Shakespeare: LEAR KIRÁLY Fordította: Nádasdy Ádám

Radnóti Színház

VIVA BARTÓK! Bálint András és Fülei Balázs levélkoncertje

Radnóti Színház

HELTAI NAPLÓJA Bálint András estje.

Radnóti Színház

Dosztojevszkij kisregénye egy fiktív német fürdővárosban, Roulettenburgban játszódik, ahol virágzik a kaszinói élet.

Radnóti Színház

Wajdi Mouawad: Futótűz. A darabot Alföldi Róbert rendezi, aki visszatérő vendége a Radnótinak: a Futótűz a harmadik rendezése a színházban.

Radnóti Színház

Tennessee Williams: VÁGYVILLAMOS Fordította: Ambrus Mária és Zsótér Sándor December 28-án, a Vágyvillamos című előadásunk után közönségtalálkozót tartunk Zsótér Sándor rendező és a színészek részvételével.

Radnóti Színház

Balladákra és zenére hangolva SzínArany

Radnóti Színház

Bulgakov – Vecsei:Iván, a rettenet Társasházi science-fiction

Radnóti Színház

Martin McDonagh: A PÁRNAEMBER Fordította: Merényi Anna

Radnóti Színház

Csiky Gergely után Mohácsi István és Mohácsi János: Buborékok